Slim voorraadbeheer

Door het nieuw te bouwen AZ Alma-ziekenhuis in Eeklo ontstond de mogelijkheid om het voorraadbeheer naar een hoger niveau te tillen. Onze partner mattteo installeerde kasten van hoge kwaliteit, softwareoplossingen in combinatie met het Intellifi-platform, om hoge voordelen in verbruiksartikelen beheer te creëren.

De uitdaging van AZ Alma

  • Hoe kan men het inzicht in de voorraden van verbruiksmiddelen verbeteren, en geautomatiseerd de juiste hoeveelheden bestellen?
  • Hoe kunnen de totale kosten in verband met de logistiek van verbruiksartikelen worden verlaagd
  • Hoe kan de efficiëntie van het personeel worden verbeterd?
  • Hoe kan men de houdbaarheid van de artikelen te controleren?

Onze partner

mattteo is specifiek opgericht om de logistiek in de gezondheidszorg te verbeteren en optimaliseren. Ze hebben een unieke oplossing ontwikkeld die een volledig modulair opslag- en transportsysteem combineert met een real-time RFID-traceringssysteem. Dit betekent dat mattteo producten in alle afdelingen van ziekenhuizen en zorginstellingen kan opslaan, vervoeren, bewaken en beheren.

De oplossing

Intellifi Smartspots maken het mogelijk om snel automatische inventarisatiesystemen in kamers en kasten te installeren. Deze item inventarisatie kan volledig worden geautomatiseerd door RFID-labels op de artikelen zelf of op de laden te plaatsen. Partner software zendt automatische aanvulorders en prognoses naar de supply chain.

De voordelen

  • Geen handmatig voorraadbeheer, maar real-time inzicht in de voorraadniveaus per kamer.
  • Verbeterde efficiëntie van het personeel via automatisering van de toeleveringsketen.
  • Minder afval door verlopen producten.

Referenties

Vraag voor een demo of Skypecall over gezondheidszorg oplossingen